از تابع INDEX برای نمایش مقادیر یک سلول در یک محدوده مشخص با تعیین شماره سطر و ستون سلول موردنظر استفاده می شود. برای مثال جهت نمایش مقدار سلول واقع در سطر سوم و ستون دوم یک جدول (یا محدوده) از این تابع استفاده می شود. تابع INDEX به دو صورت استفاده می شود 1- زمانی که تنها با یک محدوده سروکار داریم و 2- زمانی بیش از یک محدوده در اختیار داریم.
تابع INDEX در اکسل

1) تابع INDEX – زمانی که تنها با یک محدوده سروکار داریم
فرمت کلی تابع INDEX :
آرگومان های تابع INDEX :
2: row_num : شماره سطر سلول مورد نظر
3: column_num : شماره ستون سلول مورد نظر
برای مثال فرض کنید مسئول انبار یک شرکت تولیدی هستید. اطلاعات مربوط به تعداد محصولات در انبار1 همانند تصویر بالا است و شما می خواهید بدانید چه تعداد از محصول C در انبار وجود دارد. برای محاسبه تعداد محصول C در انبار 1 کافی است در سلول J7 تابع INDEX را به صورت ذیل وارد نمایید.
2: row_num: 3 شماره سطر محصول
3: column_num: 1 شماره ستون محصول
4: =INDEX(B7:D10,3,1) تابع نهایی
2) تابع INDEX – زمانی که بیش از یک محدوده در اختیار داریم
فرمت کلی :
آرگومان های تابع:
2: row_num : شماره ردیف سلول مورد نظر
3: column_num : شماره ستون سلول مورد نظر
4: area_num : شماره محدوده مورد نظر
در آرگومان چهارم، اولین محدوده انتخابی شماره 1، دومین محدوده انتخابی شماره 2 و الی آخر و در صورتی که شماره محدوده وارد نشود به صورت پیش فرض محدوده اول در نظر گرفته می شود.
مثال قبلی را دوباره در نظر بگیرد اما این بار اطلاعات مربوط به تعداد محصولات را در 4 انبار در اختیار دارید. حال شما می خواهید سیستمی طراحی نمایید که با وارد کردن شماره انبار، تعداد محصولات در انبار (در اینجا محصول C) نمایش داده شود. برای اینکار می خواهیم با وارد کردن شماره انبار در سلول J9 تعداد محصول C در آن انبار در سلول J10 نمایش داده شود. بنابراین تابع INDEX را در سلول J10 به صورت ذیل وارد نمایید.
1: reference : (B7:D10,F7:H10,B114:D17,F14:H17) محدوده های انتخابی
2: row_num: 3 شماره ردیف محصول
3: column_num: 1 شماره ستون تعداد محصولات
4: area_num: J9 شماره محدوده مورد نظر یا همان شماره انبار
5: =INDEX((B7:D10,F7:H10,B114:D17,F14:H17),3,1,J9) تابع نهایی