از تابع MATCH برای تعیین موقعیت یک عبارت (حروف،کلمه، اعداد و …) در یک سطر، ستون و یا یک جدول استفاده می شود. با این تابع می توان موقعیت مقدار مورد نظر و یا مقادیر نزدیک به مقدار مورد نظر را به دست آورد. همچنین از وایلدکارد(wildcards) * و ? نیز پشتیبانی می کند. با ترکیب این تابع با تابع INDEX می توان خود مقادیر را نیز به دست آورد.
تابع MATCH در اکسل
رسول سلیمانی
255
بدون دیدگاه
فرمت کلی تابع MATCH :
=MATCH(lookup_value,lookup_array,match_type)
آرگومان های تابع MATCH :
1: lookup_value : مقدار مورد نظر جهت جست و جو
2: lookup_array : محدوده مورد نظر جهت جست و جو
3: match_type : تعیین نوع جست و جو
برای مثال در تصویر بالا جهت تعیین اینکه برند NOKIA در ردیف چندم لیست برندها قرار دارد در سلول C5 از تابع MATCH به صورت ذیل استفاده می شود.
1: lookup_value : B5
2: lookup_array : برندها (H5:H10)
3: match_type : 0
4: =MATCH(B5,0,برندها)
دقت نمایید با استفاده از روش نامگذاری محدوده (Named Range) از نام برندها بجای محدوده H5:H10 در تابع استفاده شده است.
نکات مهم
- برای آرگومان match_type یکی از سه مقدار -1،0،1 تعیین می شود. مقداردهی این آرگومان اختیاری است و درصورت خالی گذاشتن آن به طور پیش فرض مقدار 1 درنظر گرفته می شود.
- در صورتی که مقدار match_type برابر 1 باشد تابع MATCH موقعیت بزرگترین مقداری که کمتر یا برابر مقدار موردنظر است را برمی گرداند. در این حالت برای دستیابی به نتیجه درست باید محدوده موردنظر (lookup_array) به صورت صعودی (Ascending) مرتب (sort) شده باشد.
- در صورتی که مقدار match_type برابر 0 باشد تابع MATCH موقعیت اولین مقداری که دقیقا برابر مقدار موردنظر است را برمی گرداند. در این حالت نیازی به مرتب کردن محدوده موردنظر نیست.
- در صورتی که مقدار match_type برابر 1- باشد تابع MATCH موقعیت کوچکترین مقداری که بزرگتر یا برابر مقدار موردنظر است را برمی گرداند. در این حالت برای دستیابی به نتیجه درست باید محدوده موردنظر به صورت نزولی (Descending) مرتب شده باشد.
- درصورتی که عبارت موردنظر (lookup_value) در محدوده مورد بررسی (lookup_array) وجود نداشته باشد خروجی تابع خطای N/A# خواهد بود
آخرین نظرات
- مهدی on تغییر خودکار زبان کیبورد در اکسلعالی بود خیلی کارمون راه افتاد .ایشالا هر چی از خدا می خوای بهت بده